Digitaal lezen

Digitaal lezen

Bij YouBeDo.com kun je jouw boeken ook digitaal lezen. In ons assortiment vind je daarvoor, naast fysieke boeken, ook ebooks in het assortiment. Voor digitale boeken geldt hetzelfde principe, namelijk dat YouBeDo.com tot 12% van ieder ebook doneert aan het goede doel dat jij als klant kiest. Hieronder vind je informatie over digitaal lezen. Wil je meer weten over de ebooks bij YouBeDo.com, kijk dan eens op onze ebook pagina.

Wat is een ePub bij digitaal lezen?

De meeste digitale publicaties en ebooks gebruiken als formaat ePub. ePub heeft als groot voordeel dat de inhoud van de publicatie of ebook zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van de e-reader waarmee je het leest. Dat voorkomt het probleem dat je bij het digitaal lezen van links naar rechts moet scrollen om een volledige bladzijde te kunnen lezen.

Wat is Adobe DRM?

DRM staat voor Digital Rights Management en is onder andere door Adobe ontwikkeld voor het beschermen van ebooks. De DRM is een techniek waarmee makers en uitgevers de digitale rechten van hun product beheren en beschermen.

Wat is Social DRM?

Social DRM is ontworpen om het probleem van illegale verspreiding van ebooks tegen te gaan. De aankoop van een digitaal boek koppelt deze aankoop aan de naam en het e-mailadres van de aankoper. Bij digitaal kopiëren blijven deze zichtbaar. Het is daarmee altijd mogelijk om te achterhalen wie de oorspronkelijke koper is. Mensen zien daardoor af van het kopiëren en verspreiden van hun ebook.

Wat is Adobe ID?

De meeste boeken die wij verkopen zijn beveiligd tegen onrechtmatig kopiëren met behulp van Adobe Digital Rights Management technologie. De Adobe ID maak je aan op je computer en alle andere apparaten waarmee je je ebooks wilt lezen door deze eenmalig te autoriseren voor het gebruik van ebooks die met deze technologie beveiligd zijn.

Voor meer informatie over Adobe Digital Editions kan je terecht op de website van Adobe.

Kan ik alle boeken digitaal lezen?

De boeken die wij aanbieden, zijn nog niet allemaal digitaal verkrijgbaar. De diverse uitgevers werken er momenteel hard aan om zoveel mogelijk boeken digitaal aan te bieden en het aantal zal de komende tijd snel vermeerderen. Het aantal beschikbare titels dat je digitaal lezen kan, vindt je – net als andere artikelen van YouBeDo.com – links bovenaan iedere pagina van de gekozen categorie terug.

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem gerust contact met onze klantenservice op.

Ebooks en digitaal lezen

Naast fysieke boeken heeft YouBeDo.com ook Ebooks in het assortiment. Op deze pagina vind je informatie over het Ebook en hoe makkelijk je het kunt bestellen via YouBeDo.com. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Wat is een Ebook?

Een Ebook is de elektronische versie van een fysiek boek. Je kunt het bestand hiervan openen en lezen via een e-reader. Dat kan ook op een computer.

Welk formaat Ebooks verkoopt YouBeDo.com?

YouBeDo.com verkoopt Ebooks in pdf- en epub-formaat. Deze beiden formaten maken gebruik van de zogenaamde DRM beveiliging van Adobe

Het bestellen van een Ebook bij YouBeDo.com

Het proces van het bestellen van een Ebook is grotendeels hetzelfde als het bestellen van een fysiek artikel. Wanneer je het juiste boek gevonden hebt, dan voeg je het boek toe aan je winkelwagen en reken je af zoals je dat gewend bent bij YouBeDo.com. Wanneer de betaling succesvol is afgerond krijg je in je account onder Mijn digitale boeken een download button te zien om het Ebook te downloaden. Hierna kun je het boek op je computer of e-reader lezen.

Het betalen van een Ebook is erg simpel. Je kunt de bestelling afronden door in Nederland te betalen via iDEAL.

Printen van een Ebook

Om het auteursrecht te beschermen zijn de Ebook beschermd. De uitgever heeft daarin ook bepaald of er printrechten aan het boek ontleend zijn. In het Ebook wordt aangegeven wat er geprint mag worden van het Ebook.

Een Ebook kan niet cadeau worden gedaan

Helaas kunnen Ebooks niet verzonden worden als cadeau. Dit heeft te maken met het feit dat een bestelling gekoppeld is aan je account. Het downloaden van een Ebook is gekoppeld aan je account en kan daardoor niet naar een ander e-mailadres worden doorgestuurd.

Je kunt het Ebook alleen lezen op e-readers of computers die dezelfde Adobe ID hebben.

Het downloaden van het Ebook lukt niet

Binnen 24 uur nadat de bestelling is afgerond probeert YouBeDo.com het Ebook beschikbaar te stellen als download. Mocht dit niet lukken dan wordt de bestelling geannuleerd en zal het geldbedrag naar je rekening worden terug overgemaakt.

Mochten zich toch problemen voor doen, dan willen we je vragen contact op te nemen met de klantenservice van YouBeDo.com.

Retourneren of annuleren van een Ebook

Het is niet mogelijk om een Ebook te annuleren, omdat er op Ebooks geen recht van retour zit.

Hoe kan het dat een Ebook in sommige gevallen duurder is dan een fysiek exemplaar op YouBeDo.com?

Een Ebook is in principe goedkoper dan een fysiek artikel. Dit komt omdat er geen kosten worden gemaakt voor inpakken, verzenden en vervoeren van de boeken. Toch kan het zo zijn dat deze voordelen niet worden doorberekend door de uitgever. Daardoor kan het zijn dat een Ebook duurder is dan een fysiek boek.

E-readers en digitaal lezen

De Ebooks van YouBeDo.com zijn te lezen op de meeste e-readers, maar ook op de iPhone, iPad Android smartphone of tablet. Op deze pagina vind je informatie over het installeren van je e-reader en het aanmaken van een Adobe ID.

Hoe digitaal lezen met een e-reader?

Met een e-reader kun je Ebooks lezen. Het speciale aan een e-reader is het gebruik van het e-inkt beeldscherm. Door middel van dit e-inkt techniek die verwerkt is in het beeldscherm kan de e-reader in vol zonlicht gelezen worden zonder dat het reflecteert. Dit is niet mogelijk met de huidige lcd-schermen en dus ideaal voor het lezen van onze digitale boeken.

Welke e-readers zijn geschikt voor digitaal lezen bij YouBeDo.com?

De e-readers die onze Ebooks ondersteunen dienen gebruik te maken van Adobe DRM. Mocht je niet zeker weten of jouw e-reader hierover beschikt dan raden we je aan om de handleiding van je e-reader er op na te slaan of contact met de fabrikant te zoeken.

Digitaal lezen met je e-reader

Wij raden aan om vooraf aan het installeren van je e-reader de instructies in de handleiding goed te lezen. De handleiding wordt geleverd bij je e-reader of is online beschikbaar via de website van de fabrikant.

De belangrijkste stappen voor het installeren van je e-reader zijn:

  1. Het opladen en instellen van de e-reader volgens de instructies in de handleiding.
  2. Installeren van de benodigde software op je computer en/of e-reader. Voor de e-readers die wij op onze website aanbieden, kun je Adobe Digital Editions downloaden.
  3. Aanmaken of instellen van je eigen Adobe ID. Je kunt een Adobe ID aanmaken via deze link.

Indien je meerdere apparaten wilt gebruiken om je Ebooks op te lezen, is het belangrijk dat alle apparaten geautoriseerd worden met de aangemaakte Adobe ID. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld je e-reader aan te sluiten op de computer en via de usb-kabel en de software te openen. Je krijgt dan bij het overzetten van een boek op je e-reader een melding om je Adobe ID in te vullen.

Belangrijk! Wanneer je in het verleden al gebruik hebt gemaakt van bijvoorbeeld Adobe software (testversie of volledige pakketten) ben je reeds in het bezit bent van een Adobe ID.