Elke maand bladeren we vooruit naar de boeken die binnenkort verschijnen en waar wij enorm naar uitkijken. Ontdek spannende titels en veelbelovende verhalen die je niet mag missen. Van meeslepende romans tot inspirerende non-fictie. Blijf op de hoogte en vind jouw volgende favoriete boek hier. Deze keer: vooruitbladeren naar april.

De mens is een plofkip

Echt voedsel met herkenbare ingrediënten heeft de afgelopen decennia grotendeels plaatsgemaakt voor zwaar bewerkt fabrieksvoer zonder enige voedingswaarde, dat zo aangenaam is van structuur en smaak dat we er geen genoeg van krijgen. Via uitgekiende receptuur, slimme marketing en agressieve reclame mest de voedingsindustrie ons vet als plofkippen, met ziekte en hoge maatschappelijke kosten tot gevolg. De fabrikanten zeggen dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor ons gedrag. Maar is dat wel zo?

In De mens is een plofkip legt Teun van de Keuken de voedingsindustrie onder de loep en laat hij feilloos zien wat er misgaat. Maar hij biedt ook perspectief: met de juiste maatregelen is er een mooiere, lekkerdere en gezondere toekomst mogelijk. Teun van de Keuken is journalist en programmamaker. Hij is voornamelijk bekend als verslaggever van het programma De Keuringsdienst van Waarde.

De mens is een plofkip. Hoe de voedingsindustrie ons ziek maakt verschijnt 9 april 2024.

De mens is een plofkip

Tegen de stroom

Rechtvaardigt het doel het middel? Om deze zeer actuele vraag draait het boek Tegen de stroom. Klimaatactivisten lijmen zichzelf vast aan schilderijen of gooien er soep tegenaan, Extinction Rebellion sluit snelwegen af. Hoe lang gaat het duren voordat er nog drastischere methoden gebruikt gaan worden? Voor deze activisten laat de fossiele industrie bij herhaling blijken niet doordrongen te zijn van de noodzaak tot verandering. Is het dan gerechtvaardigd om tot kidnappen over te gaan om hen van die noodzaak te overtuigen? 

Dennis heeft met Tegen de stroom een spannend en onderhoudend verhaal geschreven over hoe we de wereld beter door kunnen geven aan de volgende generaties. Een boek waarin het dilemma van de positie en verantwoordelijkheid van het individu, versus de verantwoordelijkheid, rol en de macht van het internationale bedrijfsleven op de spits wordt gedreven. Dennis Heijn is vader van zeven kinderen. Tegen de stroom is de debuutroman van de schrijver, waarin hij op overtuigende wijze spanning, filosofie, morele dilemma’s en de ervaring van zijn vaders ontvoering verweeft. De vader van de auteur is Gerrit Jan Heijn (Ahold) en werd 36 jaar geleden ontvoerd en vermoord. De filmrechten van Tegen de stroom zijn vóór verschijning al verkocht. 

Tegen de stroom

Tegen de stroom verschijnt op 17 april 2024.

In onze tijd

De afgelopen eeuwen leek de geschiedenis zich te voltrekken van behoorlijk belabberd naar alsmaar beter. De technologische vooruitgang, de menselijke grip op de natuur en de wereldwijde verbondenheid hebben geleid tot een hoogtepunt in termen van welvaart, comfort en levensverwachting. Maar deze ontwikkelingen bleken een schaduwzijde te hebben. Technologische vooruitgang heeft steeds destructievere wapens voortgebracht. De menselijke grip op de natuur heeft geleid tot ecologische ontwrichting. En de hyperconnectiviteit legt niet alleen kwetsbaarheden bloot, maar ook tal van nieuwe manieren om elkaar dwars te zitten. Langzamerhand is onze wereld wankel geworden. Filosoof en cabaretier Tim Fransen onderzoekt in In onze tijd ons huidige tijdsgewricht. Hij vraagt zich af: hoe heeft het vooruitgangsgeloof ons misleid. Hoe herstellen we onze maatschappelijke fundamenten? Wat betekent vrijheid nou echt? Maar ook: wat is het belang van een natiestaat in een gemondialiseerde wereld? Met behulp van verrassende denkers neemt hij de lezer op sleeptouw. Om gezamenlijk uit te komen bij nieuwe vormen van weerbaarheid en hoop.

In onze tijd. Leven in het Calamiteitperk verschijnt op 18 april 2024.

In onze tijd. Leven in het Calamiteitperk

Het moordboek

Verschrikkelijk maar waar, niet alle moordzaken worden opgelost. Cold cases worden deze onopgeloste zaken genoemd. Alleen al in Nederland zijn dat er meer dan 1.700. In Het Moordboek beschrijft Dionne Slagter, bekend van de Moordcast, de meest bizarre cold cases in Nederland en België. Met o.a. ‘de musicalmoord’ op Wilma Bres, de verdwijning van Germa van den Boom en misschien wel de bekendste cold case van Nederland: Tanja Groen. 

Het moordboek - Dionne Slagter

Het Moordboek: De meest bizarre cold cases in Nederland verschijnt op 23 april 2024.

Zing een lied van Annie M.G. Schmidt

Wie is er niet groot geworden met de verhalen van Annie M.G. Schmidt? Dit boek is leuk voor jong én oud, want zeg nou zelf: niets is zo leuk als samen lezen en zingen. ‘Dikkertje Dap’ bijvoorbeeld, of ‘Het beertje Pippeloentje’, ‘Ik ben lekker stout’, ‘Sebastiaan’ en ‘De leeuw is los!’. Al die liedjes, en nog veel meer Annie M.G. Schmidt klassiekers, zijn te vinden in deze verrukkelijke bundel. Noëlle Smit maakte er illustraties bij en zette de vrolijke en altijd verrassende wereld van Annie M.G. Schmidt helemaal naar haar eigen hand.

Annie M.G. Schmidt was een beroemde Nederlandse schrijfster en dichteres van vele boeken, versjes, toneelstukken en televisie- en radioprogramma’s. In zowel Nederland, als België werd ze wereldberoemd door boeken als Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Dikkertje Dap en Het Beertje Pippeloentje. Volgens de schrijfster is ze zo succesvol ‘omdat ze in haar hart altijd acht jaar is gebleven’. 

Zing een lied van Annie M.G. Schmidt verschijnt op 23 april 2024.

Zing een lied van Annie M.G. Schmidt


Vooruitbladeren naar april zit erop, volgende maand kijken we weer verder vooruit. Heb jij een boek waar je naar uit kijkt? Laat het ons weten op communicatie@youbedo.com. Op zoek naar meer boekentips? Bekijk dan ook onze andere aanbevelingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *