Dit is geen boek van een meisje zonder armen en benen

Dit is dus geen boek van een meisje zonder armen en benen, want Eva heeft wél armen en benen – ze zijn alleen korter. Dat komt door het aangeboren, zeer zeldzame FFU-syndroom. En hoewel dat al uniek is, is Eva’s leven dat sowieso. In haar boek laat ze ons zien wat ze allemaal meemaakt in een jaar. Van werk, dates, feesten, presentatieklussen en FacetTimen met haar ouders, tot pgb-frustraties, verhuizen, koffiedrinken, televisieoptredens en: verliefd worden.

Laat je inspireren door Eva’s vrolijkheid en geniet van de openhartige verhalen over haar leven. Een leven vol overwinningen én struggles, natuurlijk. Net zoals wij dat allemaal hebben.

Extra leuk: binnenkort lees je bij YouBeDo een interview met Eva over haar boek.

Dit is geen boek van een meisje zonder armen en benen van Eva Eikhout verschijnt 7 mei 2024.

Het is niet jouw schuld, maar je kan er wel iets aan doen

Als kind leerde historicus Sander Heijne dat hij opgroeide in het beloofde land, waar de vrede eeuwig was en de bomen tot in de hemel zouden blijven groeien. Nu bekruipt hem steeds vaker het gevoel dat onze liberale democratie haar uiterste houdbaarheidsdatum heeft overschreden. In dit boek onderzoekt Sander Heijne hoe het zover heeft kunnen komen: belangrijke beslissingen over onze leefwereld worden niet meer genomen door het volk, maar in boardrooms en door aandeelhouders. Het publieke debat is vervuild geraakt door desinformatie. Multinationals zijn machtiger dan nationale overheden en geen land is nog in staat om zelfstandig de noden van de bevolking te ledigen. Op zoek naar houvast in een snel veranderende wereld projecteren steeds meer kiezers hun hoop op sterke leiders, terwijl anderen zich vastklampen aan het gedachtegoed waarop wij onze vrije samenleving hebben gebouwd. Beide strategieën zijn gedoemd te mislukken. Als we onze vrijheden in de 21ste eeuw willen behouden en versterken, moeten we de ideologische fundamenten onder onze samenleving bij de tijd brengen. We moeten onze gedeelde ideeën over de wereld waarin we leven baseren op een mensbeeld dat aansluit bij alle kennis die we in de 21ste eeuw hebben opgedaan. Dansend door de tijd zoekt Sander Heijne een realistische middenweg tussen gitzwarte doemscenario’s en hopeloos optimistische toekomstvisioenen. Heijne komt tot een opbeurende slotsom. Als we het aandurven om terug te keren naar de ideologische tekentafel, is het zeer wel mogelijk om het beloofde land uit zijn jeugd realiteit te maken.

Het is niet jouw schuld, maar je kan er wel iets aan doen van Sander Heijne verschijnt 21 mei 2024.

Als je toch honderd wordt, kun je net zo goed gelukkig zijn

Over doorzetten, vergeving, spijt, simpel leven en de kracht van doodgewoon geluk.

Als je toch honderd wordt, kun je net zo goed gelukkig zijn is de Koreaanse bestseller van dr. Rhee Kun Hoo. De gepensioneerde psychiater vertelt over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Zijn eigen leven is een onuitputtelijke bron van opmerkelijke ervaringen die hij als psychiater, humanist, activist, oorlogoverlevende, echtgenoot, vader en grootvader heeft meegemaakt en zijn verhalen bieden troost. Rhee’s wijsheid en inzichten in wat een goed leven behelst zal bij iedereen een snaar raken, van overspannen millenials tot overpeinzende pensionado’s.

Als je toch honderd wordt, kun je net zo goed gelukkig zijn van Rhee Kun Hoo verschijnt 22 mei 2024.

De stad en zijn onvaste muren

Een nieuw boek van Haruki Marakami kan niet in dit lijstje ontbreken. Harukisuto’s (Japans voor liefhebbers van het werk van Murakami) zullen genieten van vertrouwde motieven, en wie hem voor het eerst leest zal hierdoor verknocht raken aan deze Japanse grootheid. Waar het boek over gaat? Een naamloze zeventienjarige jongen wordt verliefd op een meisje van zestien. In een uitvoerige briefwisseling vertelt ze hem over een ommuurde droomstad, de enige plek waar ze zichzelf kan zijn. Wanneer het meisje verdwijnt begint er voor de jongen een levenslange zoektocht. Die brengt hem in de mysterieuze stad met eenhoorns, een bibliotheek, oude dromen en een klokkentoren zonder wijzers. Maar hij wordt er gescheiden van zijn schaduw en kan er uiteindelijk niet blijven. Rusteloos zoekt hij in deze wereld naar ‘gene wereld’. Een geestverschijning, een bibliothecaresse, een autistisch wonderkind en de eigenaresse van een koffiezaak staan hem bij in zijn queeste. Haruki Murakami borduurt losjes voort op een inmiddels legendarisch vroeg verhaal in zijn oeuvre, en op de droomstad uit Hard-boiled Wonderland en het einde van de wereld.

De stad en zijn onvaste muren van Haruki Marakami verschijnt 24 mei 2024.

De nomade

Na het succes van de bestsellers Het bloemenmeisje en De Camino komt Anya Niewierra met De nomade. Een zinderende thriller over vaderliefde en een verborgen verleden. De 39-jarige documentairemaker Olga Liebke woont met haar zonderlinge vader in het Harzgebergte. Olga heeft een innige band met haar inmiddels dementerende pa. Haar moeder stierf in het kraambed en ze heeft verder geen familie. Tenminste, zo is het verhaal.

Maar dan vertelt haar vader herinneringen die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent. Ze gaat twijfelen over haar achtergrond en ontdekt documenten uit de voormalige Sovjet-Unie.

Olga reist naar de driehoek Polen, Litouwen en Belarus en stuit op een huiveringwekkend geheim.

De nomade van Anya Niewierra verschijnt 28 mei 2024.

Vooruitbladeren naar mei zit erop, volgende maand kijken we weer verder vooruit. Heb jij een boek waar je naar uit kijkt? Laat het ons weten op communicatie@youbedo.com. Op zoek naar meer boekentips? Bekijk dan ook onze andere aanbevelingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *