FAQ – Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen aan YouBeDo. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Zijn alle prijzen inclusief btw?

Ja, alle genoemde prijzen zijn inclusief btw. Dit zijn onder meer boeken, ebooks, luisterboeken en boekenbonnen.

Wat zijn onze verzendkosten?

Voor het bezorgen van bestellingen in Nederland rekenen wij €2,95 verzendkosten voor een brievenbuspakket en €4,95 voor een normaal pakket. Voor afleveradressen in België rekenen we €8,95 verzendkosten.

Voor e-books gelden uiteraard geen verzendkosten, na aankoop krijg je meteen een downloadlink per e-mail. Na het downloaden kun je het digitale boek direct op je e-reader zetten. Ga voor meer informatie naar onze Bezorgen-pagina.

Hoe werkt het doneren?

Bij YouBeDo doneren we tot 12% van je aankoopbedrag (exclusief btw) aan een goed doel dat jij kiest. De hoogte van jouw donatie is van een aantal factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld: hoe meer boeken je in één keer bestelt, hoe lager onze kosten per boek en hoe hoger de gemiddelde donatie. We geven je op onze Doneren-pagina een uitgebreide uitleg over hoe de donatieberekening tot stand komt.

Hoe zet ik boeken op mijn e-reader?

Veruit de meeste e-books zijn van het bestandstype Epub en hebben een digitaal watermerk. Deze zet je eenvoudig op je e-reader, ongeacht van welk merk deze is (bijv. Kobo). Kijk voor instructies en meer informatie op onze pagina over digitaal lezen.

Ik heb een betalingsherinnering ontvangen, wat nu?

Wanneer je een betalingsherinnering van ons hebt ontvangen, houdt dit in dat YouBeDo.com voor (een deel van) de specifieke bestelling nog geen betaling van jou heeft ontvangen. Als je de betaling toch al eerder hebt voldaan, dan willen we je verzoeken om contact op te nemen met onze klantenservice. Kijk voor meer informatie op onze Betalen-pagina.

Kan ik een boek terugsturen?

Binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst heb je het recht om de overeenkomst te herroepen. Je mag dan zonder opgaaf van reden artikelen terugsturen. Wacht je langer, dan kun je je bestelling niet meer retourneren. De directe kosten van het terugzenden komen voor jouw rekening. Kijk voor meer informatie op onze Retour-pagina.

Hoe controleren en plaatsen wij reviews?

Je kunt alleen een review plaatsen als je bent ingelogd met een YouBeDo-account. Na plaatsing worden de naam en achternaam vermeld die je hebt ingesteld bij jouw afleveradres, zo garanderen wij de echtheid. Op dit moment hoef je het product nog niet gekocht te hebben bij YouBeDo om een review te kunnen plaatsen. We doen geen controle en plaatsen zowel positieve als negatieve reviews direct. Wij behouden ons echter het recht om ongepaste reviews te verwijderen. Op onze website staan geen betaalde reviews.