Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hieronder tref je een overzicht van de veel gestelde vragen aan YouBeDo:

Hoe weet het goede doel hoeveel er gedoneerd is?

Alle goede doelen hebben een eigen pagina op de website. Daar kunnen ze per dag bekijken wat er binnenkomt aan donaties. Daarnaast sturen wij de goede doelen maandelijks een overzicht met de donaties van de desbetreffende maand. Transparantie staat daarvoor voorop bij YouBeDo.com.

Betaal ik echt niet tot 12% meer als ik een boek koop?

Nee! YouBeDo.com hanteert dezelfde prijzen omdat in Nederland de Wet op de Vaste Boekenprijs geldt. Dit betekent dat Nederlandse boeken overal dezelfde prijzen moeten hebben. Het percentage gaat dus ten koste van de marge van YouBeDo.com. Dit doen wij omdat we ons inzetten voor een betere wereld.

Belangrijk! De prijzen van buitenlandse boeken kunnen daarnaast wel variëren t.o.v. andere boekhandels. Wij doen ons uiterste best om ook alle buitenlandse titels tegen concurrerende prijzen aan te bieden.

Is de prijs van een boek inclusief of exclusief BTW?

Alle ‘grote’ prijzen die onze website toont, zijn de prijzen inclusief BTW. Daarnaast toont de website ook de prijs exclusief BTW. Daarmee maken we duidelijk dat we tot 12% van het bedrag exclusief BTW doneren.

Kan iedereen zien hoeveel er gedoneerd is?

Op de homepage staat een teller die het totaalbedrag aangeeft van alle donaties aan de verschillende goede doelen. Daarnaast heeft de klant een eigen inlogcode. Door in te loggen kan de klant de eigen bestellingen en donaties bekijken.

Wat zijn de verplichtingen van de goede doelen, naast het leveren van het benodigde materiaal/ documenten?

Er zijn geen verplichtingen t.o.v. YouBeDo.com. Het goede doel is geheel vrij om YouBeDo.com op zijn eigen manier te promoten. YouBeDo.com stelt wel gratis promotiemateriaal beschikbaar (logo, banner, informatietekst en widgets). De inschrijving bij YouBeDo.com is geheel gratis.

Wanneer worden de donaties uitbetaald?

In de eerste week van iedere maand worden de donaties overgemaakt aan de goede doelen.

Ik wil mijn boek graag terugsturen. Kan dat?

Boeken kunnen binnen 14 dagen na ontvangst naar ons teruggestuurd worden. Ons adres is: Postbus 1370, 6501 BJ in Nijmegen.

Hoewel je niet verplicht bent om ons hierover te informeren, verzoeken we je vriendelijk om je retourzending vooraf even te melden via klantenservice@youbedo.com. Wij sturen je dan een digitale postzegel toe, die je kunt gebruiken om je bestelling kosteloos te retourneren. Als je het boek al retour hebt gestuurd, vergoeden wij de verzendkosten.

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd.