Sonnevelt opleidingen streeft naar een samenleving waarin vitaal leven voor iedereen bereikbaar en vanzelfsprekend is. Wij leveren een bijdrage door opleidingen aan te bieden die studenten inspireren, raken en verrijken. Bij Sonnevelt opleidingen leren mensen hoe zij een gezonde levensstijl ontwikkelen. Zodat zij als coach anderen daarbij kunnen helpen. Want vitale mensen zijn dankbaar. Ze kunnen accepteren wie zij zijn en nemen verantwoordelijkheid voor hun daden en de mensen om hen heen.

Sonnevelt opleidingen gunt het iedereen te genieten van het leven!

Overzicht bestellijsten per opleiding

Basis Coach

Hoe word je een goede coach? Is dat alleen een kwestie van een opleiding volgen? Of komt er meer bij kijken? Je moet in ieder geval weten wie jij in de basis bent. Leer bij Sonnevelt Opleidingen alle basiscoachvaardigheden om anderen te kunnen begeleiden.

Beweegcoach

De opleiding Beweegcoach is voor mensen die graag in beweging zijn en houden van uitdaging en sportiviteit. Je wilt het lichaam gebruiken als sleutel tot verandering. Want van het verbeteren van de lichamelijke conditie, profiteren lichaam én geest.

Energetisch Therapeut

In de tweejarige opleiding tot Energetisch Therapeut leer je hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie. En je leert hoe je daarin anderen kunt coachen. Vitale mensen durven te vertrouwen op hun gevoel: als Energetisch Therapeut bij Sonnevelt Opleidingen leer je dit prachtige vermogen te omarmen. 

Gelukscoach

In de opleiding Gelukscoach bij Sonnevelt Opleidingen help je mensen ontdekken wat geluk voor hen betekent. Je leert ze wat ze kunnen doen om zich gelukkiger te voelen. Je werkt aan het aanspreken/ontwikkelen van de kracht, talenten en (sociale) weerbaarheid van de cliënt. Daarbij onderzoek je ook wat jou gelukkig maakt en hoe je jouw persoonlijke geluksbeleving kunt vergroten. In de opleiding wordt gebruik gemaakt van actueel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van positieve psychologie en positieve gezondheid. Er wordt aandacht besteed aan zowel de westerse als de oosterse kijk op geluk. 

Gewichtsconsulent

De opleiding Gewichtsconsulent van Sonnevelt past helemaal bij jou als jij gemotiveerd bent om mensen te helpen bij het veranderen van hun eet- en leefgedrag. Jij bent enthousiast om op die manier een bijdrage te leveren aan een vitalere levensstijl van jouw cliënten. 

Je lichaam als kompas

Tijdens de Sonnevelt Opleiding ‘Je Lichaam als Kompas’ leer je in de eerste plaats goed voelen en ervaren van je lichaam. Je leert theoretische kennis over het lichaam toepassen in een contactberoep bij de begeleiding van cliënten. Je bent na de opleiding Je Lichaam als Kompas in staat om te luisteren naar de signalen die jouw lichaam geeft en kunt dat overdragen op cliënten.

Jongerencoach

De opleiding Jongerencoach is bedoeld voor jou als jij je wilt kunnen verplaatsen in hoe jongeren van nu denken, wilt begrijpen onder welke druk ze staan en hen wilt helpen bij de belangrijke keuzes die zij gaan maken. 

Kindercoach

De opleiding Kindercoach is bedoeld voor diegene die als coach kinderen en ouders/opvoeders wil leren begeleiden in de opvoeding en bij ontwikkelingsvraagstukken. 

Kindercoach HSP

De opleiding Kindercoach HSP is bedoeld voor diegene die als coach kinderen en ouders/opvoeders wil leren begeleiden in de opvoeding en bij ontwikkelingsvraagstukken. Als kindercoach gespecialiseerd in hooggevoeligheid kun jij kinderen en tieners begeleiden in hun ontdekkingstocht naar het vinden van balans tussen de mooie kwaliteiten én valkuilen die HSP met zich mee brengt.

Leefstijlcoach

In de opleiding Leefstijlcoach leer je te coachen op de thema’s stressmanagement, slaap, voeding en bewegen. De basis van waaruit gewerkt wordt is positieve gezondheid. Dit betekent dat gezondheid meer is dan alleen de afwezigheid van ziekte of gebreken. Zo lever je een belangrijke bijdrage om de aandacht samen met de cliënt te verschuiven naar gezondheid en gedrag in plaats van ziekte en zorg.

Levenscoach

In de tweejarige opleiding Levenscoach leer je hoe je omgaat met de grote levensvragen. Welke rode draden lopen door mijn leven en dat van mijn cliënten? Welke dilemma’s komen telkens opnieuw op het levenspad? Je leert jezelf en anderen te helpen bij het maken van keuzes en het verwerken van gebeurtenissen.

Lichaamsgericht coach

In de opleiding Lichaamsgericht Coach leer je om de signalen van het lichaam beter te begrijpen en om werkelijk te voelen. Je leert de wijsheid van het lichaam gebruiken om richting te geven aan het leven van jezelf en van de mensen die je gaat coachen.

Mental Coach

De opleiding Mental Coach is helemaal iets voor jou als jij gedrag wilt veranderen door het snijvlak van het onbewuste en bewuste op te zoeken. Jij maakt als coach de noodzaak van gedragsverandering groter en vervolgens zet je cliënten in beweging, in de richting van een evenwichtiger, vitaler leven. 

Natuurvoedingsadviseur

Steeds meer mensen beseffen welke rol natuurlijke voeding speelt in een vitaal leven. De vraag naar kennis over natuurvoeding en de toepassing is daardoor sterk toegenomen. Als je wilt ervaren hoe natuurvoeding lichaam en geest beïnvloedt en hoe je de kennis daarvan op anderen kunt overdragen, dan is de opleiding Natuurvoedingsadviseur precies iets voor jou. 

Relatiecoach

De opleiding Relatiecoach leert jou hoe je mensen kunt helpen hun relaties te herstellen. Want relaties tussen partners, ouders en kinderen, tussen collega’s of werkgevers en werknemers op het werk, lopen soms niet helemaal zoals gewenst.

Seniorencoach

De opleiding Seniorencoach leert je hoe je omgaat met de grote levensvragen, maar dan in het bijzonder als coach voor de steeds groter wordende groep van 60-plussers.

Stervensbegeleider

In de opleiding Stervensbegeleider leer je hoe je mensen zo goed mogelijk begeleidt in hun laatste levensfase. 

Stress en burn-out Coach

In de opleiding Stress en burn-out Coach leer je oorzaken, gevolgen en oplossingen van stress te begrijpen en toe te passen. Jij wilt mensen helpen die kampen met stressproblemen, overspannen zijn of zelfs in een burn-out terecht zijn gekomen. Je leert hun persoonlijke achtergrond te analyseren, patronen in werk/privé te onderscheiden en hoe ze de weg terug naar balans kunnen vinden.

Trainer Hormoonfactor

Als jij net als Ralph Moorman gefascineerd bent door de werking en invloed van hormonen, dan is opleiding Trainer Hormoonfactor op je lijf geschreven. Je wilt precies weten hoe hormonen en gezondheid elkaar beïnvloeden en leren hoe je cliënten daarmee gezond en vitaal door het leven kunnen gaan. 

Vitaliteitsadviseur

De opleiding Vitaliteitsadviseur is jou op het lijf geschreven als je dagelijks aan de duurzame inzetbaarheid binnen een bedrijf of organisatie wilt werken. Jij weet als geen ander dat vitaliteit de onderscheidende factor gaat worden voor ieder bedrijf of organisatie.

Voetreflextherapeut

De voet is letterlijk de basis. Het lichaam weerspiegelt zich in de voet, alle reflexpunten komen er samen. Wil jij leren hoe je deze bijzondere reflexpunten kunt benutten en het lichaam te ‘lezen’ aan de hand van de voeten? Dan is de opleiding Voetreflextherapeut precies iets voor jou.