Veel gestelde vragen over YouBeDo.com

Veel gestelde vragen

1. Hoe wordt voor het goede doel inzichtelijk gemaakt hoeveel er gedoneerd is?

Alle goede doelen hebben hun eigen account op de website, waar ze per dag kunnen bekijken wat er binnenkomt aan donaties. Daarnaast sturen wij de goede doelen maandelijks een overzicht met de donaties van de desbetreffende maand. Transparantie staat voorop bij YouBeDo.com.

2. Betaal ik echt niet tot 12% meer als ik een boek koop?

Nee! YouBeDo.com hanteert dezelfde prijzen omdat in Nederland de Wet op de Vaste Boekenprijs geldt. Dit betekent dat Nederlandse boeken overal dezelfde prijzen moeten hebben. Het percentage gaat dus ten koste van de marge van YouBeDo.com. Dit doen wij omdat we ons inzetten voor een betere wereld.

Belangrijk! De prijzen van buitenlandse boeken kunnen wel variëren t.o.v. andere boekhandels. Wij doen ons uiterste best om ook alle buitenlandse titels tegen concurrerende prijzen aan te bieden.

3. Is de prijs van een boek inclusief of exclusief BTW?

Alle ‘grote’ prijzen die op onze website getoond worden zijn de prijzen inclusief BTW. Daarnaast wordt ook de prijs exclusief BTW getoond, zodat duidelijk is dat tot 12% van het bedrag exclusief BTW gedoneerd wordt. 

4. Kan iedereen zien hoeveel er gedoneerd wordt?

Op de homepage staat een teller die het totaalbedrag aangeeft van alle donaties aan de verschillende goede doelen. Daarnaast heeft de klant een eigen inlogcode waarmee bestellingen en donaties bekeken kunnen worden.