FAIRdeal

Hi YouBeDo’er!

We leven nu in vreemde tijden. Alles lijkt even tot stilstand te komen en dat geeft ruimte om rustig te kijken naar wat er allemaal nodig is voor de toekomst. Ook voor YouBeDo, want ook wij zullen de gevolgen van het corona virus gaan voelen.( we zijn voornamelijk actief op de zakelijke markt) Het dwingt ons ook scherper te kijken naar wat er wel- en niet klopt in ons model. Dat bracht ons op het idee van de FAIRdeal!

Bij YouBeDo zijn we al een tijdje aan het “struggelen” met onze verzendkosten. We rekenen op dit moment altijd €1,95 per verzending, maar deze bijdrage dekt onze kosten voor het verzenden van pakketten lang niet. Onze kostprijs ligt in de regel tussen de €4,25 en €6,20 voor het verzenden van jouw pakket. We bevinden ons echter ook in een competitief veld, waar grote jongens zoals Bol en Amazon klanten kunnen verleiden met gratis bezorging. Maar ‘gratis bezorging’ bestaat natuurlijk niet. Iemand betaalt altijd ergens de rekening. De postbezorger , de aarde –of in ons geval – het goede doel en YouBeDo, waarvoor netto veel minder overblijft. 

Daarom zetten we een bewuste verandering door, die we best spannend vinden. 

We gaan van verzendkosten naar FAIRzendkosten!

Een faire bijdrage voor de kosten om jouw pakketje bij jou te krijgen. Waardoor er meer overblijft om impact te maken voor mooie projecten en YouBeDo. Ook kweken we voor iedere levering namens jou minimaal één boom als circulaire compensatie voor de verpakking en het leveringsproces. Dat is beter voor onze aarde. 

  • Voor een verzending die door de brievenbus past, vragen we €2,95 ( we kweken 1 boom ter compensatie)
  • Bij een verzending waarvoor PostNL moet aanbellen, vragen we €4,95 ( we kweken 2 bomen ) 

Daarnaast hebben we, in samenspraak met onze community, een alternatief bedacht. 

We introduceren de YouBeDo FAIRdeal. Vergelijk het met Bol.com Select of AmazonPrime: door een jaarlijks lidmaatschapsbedrag te betalen, zijn de verzendkosten voortaan altijd € 0,00. Deze zitten verwerkt in je FAIRdeal lidmaatschap. Daarnaast help je met dit lidmaatschap YouBeDo een enorme stap verder, want met deze geldstroom kunnen we YouBeDo verder doorontwikkelen.  We hebben het FAIRdeal model getest bij circa 500 consumenten en bedrijven en maar liefst 85% gaf aan dit een goed idee te vinden. Daar zijn we blij mee en hopen we ook op jouw steun.

FAIRdeal Lidmaatschap:

  • Geen verzendkosten meer
  • We compenseren jouw bestellingen door het kweken van bomen
  • Minimaal 10% korting op het boek van de maand
  • Voorrang en korting op (online) event van YouBeDo
  • Korting op (online) trainingen van YouBeDo partners

Voor consumenten betaal je voor de FAIRdeal €13,95 per jaar. (Klik hier om de FAIRdeal voor consumenten te bestellen.)

Bedrijven die maximaal 10x per jaar bestellen, betalen €24,95 ex BTW per jaar. (Klik hier om de FAIRdeal voor bedrijven te bestellen.)

( Bestel je meer dan 10x per jaar neem dan contact op met klantenservice@youbedo.com voor de mogelijkheden)