Veel gestelde vragen ABN AMRO

Hieronder vind je een overzicht van de veel gestelde vragen van ABNAMRO-medewerkers aan YouBeDo.

Hoe weet het goede doel hoeveel er gedoneerd is?

Alle goede doelen hebben een eigen pagina op onze website. Daar kunnen ze per dag bekijken wat er binnenkomt aan donaties. Daarnaast sturen wij de goede doelen maandelijks een overzicht met de donaties van de desbetreffende maand. Transparantie staat daarvoor voorop bij YouBeDo.

Betaal ik echt niet tot 12% meer als ik een boek koop?

Nee! YouBeDo.com hanteert dezelfde prijzen omdat in Nederland de Wet op de Vaste Boekenprijs geldt. Dit betekent dat Nederlandse boeken overal dezelfde prijzen moeten hebben. Het percentage gaat dus ten koste van de marge van YouBeDo.com. Dit doen wij omdat we ons inzetten voor een betere wereld.

Belangrijk! De prijzen van buitenlandse boeken kunnen daarnaast wel variëren t.o.v. andere boekhandels. Wij doen ons uiterste best om ook alle buitenlandse titels tegen concurrerende prijzen aan te bieden.

Is de prijs van een boek inclusief of exclusief BTW?

Alle ‘grote’ prijzen die onze website toont, zijn de prijzen inclusief BTW. Daarnaast toont de website ook de prijs exclusief BTW. Daarmee maken we duidelijk dat we tot 12% van het bedrag exclusief BTW doneren.

Kan iedereen zien hoeveel er gedoneerd is?

Op de homepage van abnamro.youbedo.com staat een teller die het totaalbedrag aangeeft van alle donaties aan de verschillende goede doelen door medewerkers van ABN AMRO. Daarnaast heb je als klant je eigen gegevens. Na inloggen kan je je eigen bestellingen en donaties bekijken.

Op de pagina abnamro.youbedo.com/goede-doelen vind je de doelen en projecten terug die ABN AMRO via YouBeDo ondersteunt. Dit betreft een selectie uit het totaaloverzicht van doelen en projecten op www.youbedo.com/goede-doelen.

Wat zijn de verplichtingen van de goede doelen, naast het leveren van het benodigde materiaal/documenten?

Er zijn geen verplichtingen t.o.v. YouBeDo.com. Het goede doel is geheel vrij om YouBeDo.com op zijn eigen manier te promoten. YouBeDo.com stelt wel gratis promotiemateriaal beschikbaar (logo, banner en informatie). De inschrijving bij YouBeDo.com is geheel gratis.

Wanneer worden de donaties uitbetaald?

In de eerste week van iedere maand worden de donaties overgemaakt aan de goede doelen.

Ik wil mijn boek graag terugsturen. Kan dat?

Medewerkers van ABN AMRO kunnen hun boeken niet retourneren na ontvangst. Er zijn uitzonderingen, zie daarvoor ons retourbeleid.