7ᵉ VoorleesExpress-project gefund: 30.000 euro gepasseerd

Onlangs behaalde alweer het zevende project van de VoorleesExpress het streefbedrag, ditmaal een mooie 3.800 euro. Hiermee is de totale donatieteller de 30.000 euro ruimschoot gepasseerd.

Het project is erop gericht de community van vrijwilligers waar de stichting op draait nog verder te versterken.  De bijdrage van YouBeDo wordt nu gebruikt voor het verbreden van de functie ‘Vraagbaak’ en het bieden van webinars voor vrijwilligers. De VoorleesExpress heeft voor beide richtingen al de eerste stappen gezet in 2022 en gaat daar in 2023 mee door.

De ‘Vraagbaak’ breder inzetten

Vrijwilligers kunnen nu in de VoorleesExpress-app elkaar vragen stellen en advies geven. Dit kan bij het onderdeel ‘Vraagbaak’. Bijna alle vrijwilligers maken gebruik van de app, maar veel vrijwilligers zitten ook op social media. De VoorleesExpress heeft de afgelopen tijd, met succes, een aantal vragen uit de app, ook gedeeld op social media. Zo leggen ze verbinding tussen beide platformen en stellen ze een grotere groep mensen in staat om mee te denken. Ook stimuleren ze zo vrijwilligers via social media om nog eens in de app te duiken voor functies die ze misschien nog niet hebben ontdekt.

Landelijke webinars organiseren voor vrijwilligers

Nu bijna iedereen kan videobellen en een webinar kan volgen, kan stichting VoorleesExpress veel gemakkelijk landelijk trainingen aanbieden voor vrijwilligers die over het hele land verdeeld zijn. Een grote behoefte vanuit vrijwilligers bleek extra informatie op het gebied van ‘meertaligheid’ en ‘het samenwerken met ouders’. Deze thema’s zijn voor alle vrijwilligers, onafhankelijk van de gemeente waar ze vrijwilligers zijn, relevant.

Rond deze twee thema’s gaat de VoorleesExpress een paar keer per jaar webinars aanbieden. De opzet van de webinars is heel interactief. Vrijwilligers krijgen informatie, maar krijgen ook de kans om in groepjes met elkaar in gesprek te gaan over hun casus en elkaar te adviseren. De webinars worden goed bezocht, door ongeveer 60 mensen per keer.

Manon Wouters van Stichting VoorleesExpress over de samenwerking met YouBeDo

“Jullie zijn een fantastische club die het voor elkaar krijgt om in een lastige markt een groot verschil te maken voor non-profits. Dat is inspirerend. Wij zijn enorm onder de indruk van jullie slagkracht en grote bereik. Daarnaast zijn jullie heel bereikbaar, communiceren goed en denken jullie goed mee.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *