€ 5500,- opgehaald voor Stichting Taalweek

Samen hebben we onlangs 5500 euro opgehaald voor Stichting Taalweek. Hiermee gaan zij een nieuwe ’taalweek’ organiseren. Benieuwd wat dat inhoudt?

© Stichting Taalweek

“Ik weet dat er een tijd komt dat ik alles weer kan zeggen, maar ik heb nu de woorden nog niet om het uit te leggen. Ik voel me klein en kan zonder taal niet mezelf zijn.” Dit is het gevoel dat veel nieuwe Nederlanders hebben of ooit hadden. Neem bijvoorbeeld Lobna Abdo, die onlangs de UAF-award won.

Stichting Taalweek maakt zich er hard voor om volwassen anderstaligen het Nederlands te leren, in een veilige omgeving: een taalweek. Dat houdt in: vijf dagen met een groep in een mooi, groot huis wonen en daar samen dag in dag uit Nederlands spreken en luisteren. Ook is het van belang te leren wat je kwaliteiten zijn, veel te praten met Nederlandse mensen en natuurlijk veel plezier te hebben!

Monique Schoorl, voorzitter van Stichting Taalweek

“Met dit bedrag kunnen we een complete taalweek organiseren voor 12 volwassen anderstaligen, die na de taalweek véél meer zelfvertrouwen hebben en onder woorden kunnen brengen wat hun sterke kanten zijn. Een prachtige opstap naar een geschikte plek op de arbeidsmarkt of de start van een sociaal leven in de eigen woonplaats. Dat YouBeDo dit mogelijk maakt is een geweldige manier van modern ondernemerschap: niet alleen aan de eigen winst denken, maar de winst delen met mensen die het nodig hebben. Stichting Taalweek is YouBeDo zeer dankbaar!”

Meer informatie vind je op www.taalweek.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *